Andrei Racu

Sunt nascut pe 25 aprilie 1986, am inceput studiul pianului la sase ani cu prof. Zoe Popescu, am continuat cu prof. Parvu Diana, prof. Ligia Pop si apoi cu prof. Lucia Teodorescu la Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” din Bucuresti (cel mai important Liceu de muzica din Romania, actualmente Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti”).

Sunt licentiat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti in cadrul Facultatii de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala – Sectia Dirijat Orchestra la clasa Conf. Univ. Dr. Petru Andriesei si absolvent al Facultatii de Interpretare Muzicala Sectia Pian la clasa Prof. Univ. Dr. Dana Borsan; de asemenea am finalizat cursurile de masterat din cadrul Facultatii de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala, sectie Stilistica Dirijorala – Dirijat Orchestra la clasa Maestrului Horia Andreescu.

In prezent sunt profesor titular al catedrei de Ansambluri – Suflatori, al catedrei de Pian principal si al catedrei de Corepetitie din cadrul Colegiul National de arte “Dinu Lipatti’ din Bucuresti si colaborez cu Universitatea Ovidius – Facultatea de Arte din Constanta.

Am participat la numeroase emisiuni Radio (Romania Cultural) si TV (Tvr Info, Tvr 2, TVR Cultural, Realitatea TV, Antena 3, B1 TV, TVRM, Top 1 Chanel TV, Speranta TV, Televiziunea Tunisiana, CCTV 4 – China) atit in direct cat si in imprimari.

In  Romania am sustinut concerte in calitate de dirijor si/sau solist instrumentist (pian) cu Orchestra Filarmonicii “Oltenia” si Corul aceleiasi institutii din Craiova, cu Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Ramnicul Valcea, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, Filarmonica Pitesti, Orchestra Teatrului Liric “Nicolae Leonard” din Galati, Orchestra Colegiului de Muzica “George Enescu” din Bucuresti, Orchestra Colegiului National de Arte “Dinu Lipatti” din Bucuresti, Orchestra Atelier si Orchestra Simfonia ale Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Orchestra Simfonica a Tineretului Bucurestean si Orchestra de Tineret “Dinu Lipatti”; cu aceste doua din urma orchestre am colaborat si in cadrul unor concerte sustinute in strainatate: in Spania – tara in care in 1998 mi-am facut debutul ca solist, precum si in Elvetia, Germania, China si Tunisia – la renumitul festival OCTOBRE MUSICAL de CARTHAGE.

In anul 2005 am debutat ca dirijor pe scena Salii de Expozitii si Concerte “Constantin Brancusi” a Parlamentului Romaniei. De asemenea in tara am concertat si concertez in calitate de dirijor si/sau solist instrumentist (pian) pe scenele: Atheneului Roman, Societatii Romane de RadioDifuziune, Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, in piata Atheneului Roman in cadrul festivalului “George Enescu”, Muzeului National “George Enescu”, Salii MIRA, Centrului Cultural Ungar, Centrul Cultural “Aurel Stroe’ Busteni, Clubului Diplomatilor, Cercului Militar National, Casei Memoriale Enescu de la Sinaia, Salii ARCUB, Salii Dales, Clubului Glendale, Palatului National al Copiilor din Bucuresti, Aulei Magna si Clubul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, Centrului Cultural International UNESCO “Ionel Perlea” Slobozia, Muzeului Sutu, Palatul Mogosoaia, Biblioteca Metropolitana, Aula Magna a Universitatii Bucuresti, Casa de Cultura Ialomita, Liceul de Muzica “Tudor Ciortea” Brasov.

Sunt membru al Asociatiei de Prietenie cu R.P. Chineza si, incepind cu anul 1996 am participat in mod constant ca invitat la concertele si spectacolele sustinute de aceasta, al Fundatiei Remember Enescu in cadrul careia sustin numeroase recitaluri si concerte. In anul scolar 2012-2013 am fost seful catedrei de Ansambluri-Corepetitie din cadrul Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti” din Bucuresti si dirijor secund al formatiei Angely’s Orchestra a fundatiei Cavalerii Daciei – Club Unesco. Debutul ca profesor a fost in anul 2005 la Liceul de Arte “Balasa Doamna” din Targoviste, mai apoi timp de 2 ani am lucrat in paralel la Liceul de Muzica “George Enescu” (actualmente Colegiul National de Muzica “George Enescu”) si la Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” din Bucuresti (actualmente Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti).

Am participat la masterclassuri efectuate de Maestrul Christian Badea, curs finalizat cu un concert extraordinar pe scena Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, Jin Wang (dirijat), Wolfgang Doerner (dirijat), Octav Caleja (dirijat), Enrique Garcia Asensio (dirijat)si Gabriel Amiras (pian).

In mai 2015 am colaborat cu Maestrul Christian Badea la productia Wagner – Parsifal (actul 3) la Filarmonica George Enescu din Bucuresti.

In deschiderea stagiunii de concerte 2016 – 2017 a Filarmonicii “George Enescu” am fost principal stage manager al proiectului Parsifal, proiect initiat de Maestrul Christian Bade ce a inclus solistii Stefan Vinke, Petra Lanf, Erik Halfvarson, Bela Perencz, corul si orchestra Filarmonicii George Enescu.

Am colaborat cu muzicieni precum George Emil Crasnaru, Cristina Anghelescu, Viniciu Moroianu, Marin Cazacu, Catalin Opritoiu, Ioan Ivan Roncea, Teodor Costin, Alexandru Iosub, Liviu Buiuc, Tiberiu Oprea, Alexandru Gheorghita, Nicolae Racu.

 

Profesorii VocaSchool

Avem cei mai buni profesori. Vino sa ii cunosti:

Mihai Georgescu

Mihai Georgescu

Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir

Mihai Bisericanu

Mihai Bisericanu

Anca Floriana Pliundra

Anca Floriana Pliundra

Andrei Racu

Andrei Racu

Ionuț Vrabie

Ionuț Vrabie

Madalin Voicu Jr.

Madalin Voicu Jr.

Cursurile si specializarile VocaSchool

Vocea a fost dintotdeauna cel mai pretios instrument, chitara a crescut generatii intregi si le-a unit sub aceeeasi pasiune, pianul le-a oferit exprimarea intr-un mod clasic dar contemporan, iar teatrul le-a facilitat abilitatea de a isi transmite si exprima in public emotiile, ideile si sentimentele.

Afla mai multe detalii despre specializarile si calendarul cursurilor VocaSchool:

Master Class, cu Gheorghe Zamfir

Sufletul Universului trece prin sufletul tau. Inscrie-te la Master Class si traieste muzica cu Maestrul Gheorghe Zamfir.