Madalin Voicu – Profesor Pian

Mădălin Voicu Jr, se naște într-o familie de muzicieni cu tradiție de sute de ani, bunicul său renumitul violonist Ion Voicu și tatăl său dirijorul Mădălin Voicu, fiind doar două dintre valorile moderne ce merită menționate.

Juniorul începe studiul pianului la vârsta de patru ani, sub îndrumarea cunoscutei profesoare Ludmila Popișteanu, urmașa clasei Florica Muzicescu.

Primul recital îl susține la vârsta de șase ani interpretând “Ecossaise de Beethoven”. Câștigă la vârsta de 11 ani Premiul I absolut al concursului “Citta di Catanzaro”, urmând ca la vârsta de 14 ani să câștige concursul Schubert în țara sa natală.

Debutează la 15 ani pe scena Salii Radio cu orchestra de cameră București-Ion Voicu, continuând o carieră națională și internațională ca solist și membru al formațiilor camerale

La 18 ani, se angajează acompaniator al Operetei Ion Dacian fiind remarcat și recomandat de tenorul Dorin Teodorescu.

Cânta ca solist acompaniat fiind de orchestrele din Brașov, Ploiești, Iași și Constanța subbagheta dirijorilor Ilarion Ionescu Galați, Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Petre Zbârcea, Radu Postăvaru și evident Mădălin Voicu. Susține concerte în Franța, Austria, Turcia și Italia.

Participa la cursuri internaționale la Nisa și Salzburg sub îndrumarea profesorilor CarloZecchi și Tatiana Nicolaevna. În țară este ascultat în câteva rânduri de marele Valentin Gheorghiu.

Licențiat în muzica, predă la „Mica Academie de Arte”, ulterior preluând timp de șase ani catedra de pian din cadrul „Colegiului Național de Muzică George Enescu”.

În prezent, este consilier al Centrului Național a Romilor-Romano Kher, instituție aflată în subordonarea Guvernului României.

Profesorii VocaSchool

Avem cei mai buni profesori. Vino sa ii cunosti:

Mihai Georgescu

Mihai Georgescu

Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir

Mihai Bisericanu

Mihai Bisericanu

Anca Floriana Pliundra

Anca Floriana Pliundra

Andrei Racu

Andrei Racu

Ionuț Vrabie

Ionuț Vrabie

Madalin Voicu Jr.

Madalin Voicu Jr.

Cursurile si specializarile VocaSchool

Vocea a fost dintotdeauna cel mai pretios instrument, chitara a crescut generatii intregi si le-a unit sub aceeeasi pasiune, pianul le-a oferit exprimarea intr-un mod clasic dar contemporan, iar teatrul le-a facilitat abilitatea de a isi transmite si exprima in public emotiile, ideile si sentimentele.

Afla mai multe detalii despre specializarile si calendarul cursurilor VocaSchool:

Master Class, cu Gheorghe Zamfir

Sufletul Universului trece prin sufletul tau. Inscrie-te la Master Class si traieste muzica cu Maestrul Gheorghe Zamfir.