Anca Floriana Pliundra

Am început studiul acordeonului la nouă ani cu Prof. Iosif Năstase în școala primară, ca apoi la unsprezece ani sa fac parte din orchestra școlii, cu care am participat la numeroase festivaluri; am continuat cu Prof. Mihai Mihăescu, absolvind școala Populară de Artă din București, obținând premii la festivalurile ”Cântarea României” și interpretând aproximativ toate genurile muzicale – repertoriu variat.

Câțiva ani mai târziu am început studiul pianului clasic cu Prof. Univ. Dr. Octavian Rădoi si Prof. Univ. Dr. Viorica Rădoi, iar apoi studiul teoriei muzicale (teorie – solfegiu – dictat) cu Prof. Univ. Dr. Petru Andriesei, am continuat cu Prof. Univ. Dr. Sorin Vulcu și Prof. Univ. Dr. Dragoș Alexandrescu, profesori din UNMB.

Sunt licențiată a Universității Naționale de Muzică din București în cadrul Facultății de Compoziție – Muzicologie – Pedagogie muzicală, Secția Pedagogie – Muzică religioasă (1993 – 1998, șefă de promoție) și absolventă, licențiată a Facultății de Interpretare Muzicală, secția Canto clasic – operă la clasa Prof. Univ. Emerit Iulian Băiașu (1998 – 2003); de asemenea am finalizat cursurile de masterat din cadrul Facultății de Compoziție – Muzicologie – Pedagogie muzicală, secția Muzicologie (Sinteză muzicologică – voci feminine în operele verdiene: ”Aida”, ”Nabucco” și ”Vecerniile Siciliene” în anul 2000); de asemenea am finalizat Doctoratul de muzică (anul 2005), sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Oprea, unul dintre referatele prezentate fiind opera compozitorului W.A. Mozart.

În perioada 1997 – 1999, am debutat ca profesoară la Școala Populară de Artă din București, Secția Acordeon – Orgă electronică, iar din anul 1999 până în prezent sunt profesoară titulară metodistă la catedra – Artă vocală interpretativă – Canto clasic din cadrul Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti” București, efectuând inspecții metodice de acordare a gradelor didactice: definitivat, gr II, gr I și cursuri de practică pedagogică cu studenții UNMB – canto clasic; evaluator de competențe profesionale CNFPA (Centrul Național de Pregătire Profesională 2 în Cultură), Secția cântăreți – soliști vocali, în anul 2007 finalizând programa – standard ocupațional – aprobată de Ministerul Învățământului.

Din anul 2015 sunt formator și evaluator de competențe profesionale în cadrul SC School Consulting SRL, înmatriculat în Registrul Național al furnizorilor de formare profesională a adulților, acordând atestate cântăreților și instrumentiștilor liber-profesioniști din România.

Am absolvit a doua facultate – Canto clasic – cu rolul Contesei din opera ”Nunta lui Figaro”, sub bagheta maestrului Dirijor Constantin Petrovici. De asemenea, am susținut recitaluri cu arii din opere, lieduri, piese românești la Palatul Șuțu (Muzeul de Istorie – București), Universitatea de Muzică – Pitești, Muzeul Național George Enescu, Concerte ale profesorilor cu elevii la Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” București, Recital la Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” București de 11 lucrări muzicale (arii din opere, lieduri, piese românești) alături de tenorul Operei Naționale din București Lucian Corchiș, 3 emisiuni la Speranța TV – 2 emisiuni ”Consonanțe” – Portret de muzician și a 3-a emisiune alături de eleva mea Ana – Diana Stănescu, în urma obținerii trofeului ”Crai Nou” de la Brașov și altor premii importante, internaționale și naționale, Recital la Trinitas TV, Recital la TVH (TV România de Mâine) – emisiunea ”Clasic nu înseamnă vechi”, Favorit TV, Recital la Oratoriul Leonardo Murialdo (Popești – Leordeni), Recital la hramul Bisericii Romano – Catolice Cioplea – București, Recital la Biserica Romano – Catolică ”Sfânta Maria – regina rozariului” Popești – Leordeni, Concert de Crăciun – Fundația culturală ”Harisme”, Concert de Crăciun la Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti”, participarea solistică în Corul ”Psalmodia” a UNMB la Patriarhia Română din București, Dirijor Prof. Arhid. Univ. Dr. Sebastian Barbu – Bucur; Apariția în numerele revistei ”VOCILE ORATORIULUI”.

De asemenea, am susținut un recital vocal de 7 lucrări muzicale cu acompaniament de plan și o lucrare cu orchestră la Conservatorul VALLADOLID din Spania, cu ocazia organizării unui proiect turco – româno – spaniol (schimb de experiență profesională). Am colaborat cu solistul Mihai Georgescu (Miță) și trupa ”Bere Gratis” la concertul de lansare a albumului ”În fața ta” (13 ani de la debut) la Teatrul Național din București, interpretând 3 lucrări muzicale la acordeon (două solo și una cu voce și orchestră) și cu solista Paula Seling la înregistrarea unei lucrări muzicale dintr-un CD, interpretare instrumentală la acordeon, dar și colaborare vocală. 

Profesorii VocaSchool

Avem cei mai buni profesori. Vino sa ii cunosti:

Mihai Georgescu

Mihai Georgescu

Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir

Mihai Bisericanu

Mihai Bisericanu

Anca Floriana Pliundra

Anca Floriana Pliundra

Andrei Racu

Andrei Racu

Ionuț Vrabie

Ionuț Vrabie

Madalin Voicu Jr.

Madalin Voicu Jr.

Cursurile si specializarile VocaSchool

Vocea a fost dintotdeauna cel mai pretios instrument, chitara a crescut generatii intregi si le-a unit sub aceeeasi pasiune, pianul le-a oferit exprimarea intr-un mod clasic dar contemporan, iar teatrul le-a facilitat abilitatea de a isi transmite si exprima in public emotiile, ideile si sentimentele.

Afla mai multe detalii despre specializarile si calendarul cursurilor VocaSchool:

Master Class, cu Gheorghe Zamfir

Sufletul Universului trece prin sufletul tau. Inscrie-te la Master Class si traieste muzica cu Maestrul Gheorghe Zamfir.